Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Πως καθαρίζεται η καμινάδα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Η αλήθεια για τον καθαρισμό της καμινάδας

Κάποιοι λένε πως ο καθαρισμός της καμινάδας με τα εργαλεία καθαρισμού (βούρτσες) είναι αρκετός για να λειτουργήσει σωστά και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις το τζάκι.

Οι φωτιές στις καμινάδες όμως τους διαψεύδουν.

Κάποιοι άλλοι νομίζουν πως έχουν βρει την “μαγική” λύση με τα προϊόντα “καθαρισμού καμινάδας” που κυκλοφορούν στην αγορά, πιστεύοντας πως αρκεί να χρησιμοποιήσουν κάποιο απ αυτά.

Δυστυχώς γι αυτούς μαγικά προϊόντα υπάρχουν.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Είναι απαραίτητα και τα δύο…!!!!

Ο καθαρισμός της καμινάδας θα απομακρύνει την πούδρα (καπνιά) και όποια σαθρά κατάλοιπα υπάρχουν μέσα στην καμινάδα . Δεν μπορεί όμως από μόνος του να απομακρύνει την πίσσα που έχει σχηματιστεί στα τοιχώματα.

Η πίσσα που δημιουργείται είναι ένα σκληρό - κρυσταλλωμένο κατάλοιπο ( οι παλιοί το λέγανε γυαλί ) που όταν αναπτύσσονται θερμοκρασίες μαλακώνει γίνεται παχύρευστο και εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό. Η ανάφλεξη του είναι θέμα χρόνου. Η φωτιά στην καμινάδα είναι κάτι που σίγουρα θα συμβεί.

Η μετατροπή της πίσσας από σκληρό υλικό σε σαθρό γίνεται μόνο με την χρήση εξειδικευμένων προϊόντων που αποσαθρώνουν και φουσκώνουν την πίσσα ώστε να μπορεί να απομακρυνθεί.

Η συστηματική χρήση του PISSA off – ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΤΗΣ ΠΙΣΣΑΣ μαζί με τον καθαρισμό της καμινάδας είναι η πιο ασφαλής λύση.

Μόνο καμινάδα χωρίς πίσσα δεν κινδυνεύει να πάρει φωτιά…!!!!!!!